70-vuotissyntymäpäivänä katse taaksepäin
Menneiden kymmenenvuosien sarja mahduttaa puitteisiinsa elämyksistä ja pyrkimyksistä harvinaisen rikkaan elämän, jolla leimaa-antavana on ollut polttava kaipuu yhä täydellisempään tietoon ja alati ilmennystä etsivä taiteellinen näkemys, missä voimakas paatos ja välkehtivä huumori ovat esiintyneet rinnakkaisina vivahduksina.
Alma Hedenström valmistui elämäntehtäväänsä siinä oppilaitoksessa, joka on ollut monen muunkin ansioituneen naisen polun lähtökohtana, nimittäin Jyväskylän seminaarissa. Sieltä hän joutui opettajaksi Turun lähelle. Ennen pitkää katkesi kuitenkin ura, jolle nuori opettaja oli antautunut: Oma koti kutsui, äidin tehtävät odottivat ja pitkän päivätyön paikaksi tuli Pori, synnyinkaupunki.
Taidetta ja naisjärjestö- ja yhteiskunnallsia aktiviteetteja
Missä juhlaa valmisteltiin, missä puhujaa tai lausujaa tarvittiin, missä näytelmää harjoitettiin, siellä Alma Hedenström oli mukana. Laajemmaltikin kuin Porissa ja Satakunnassa tunnetaan Alma Hedenström erikoisesti Nortamon ”Raumlaisten jaaritusten” ilmeikkäänä ja erinomaisen etevänä esittäjänä. Suomalaisen Naisliiton Porin osaston historiaan Alma Hedenström on painanut lähtemättömästi nimensä ja työnsä jäljet toimiessaan sen puheenjohtajan osaston vanhimman ja määrästään tietoisimman toiminnan vuosina. Myöhemmin hän taas on ollut perustamassa Porin Martta-yhdistystä puheenjohtajana ja keskeisenä voimana siinäkin.
Aikaisemmin Alma Hedenström oli Porin Nuorsuomalaisen ryhmän toimivimpia jäseniä, ja kun sitten Edistyspuolue otti jatkaakseen nuorsuomalaiseen henkeen aloitettua työtä, tuli Alma Hedenström olemaan uuden paikallisjärjestön eturivin voimia ollen eräissä vaaleissa puolueensa edustajaehdokkaana sekä muutaman vuoden kaupunginvaltuuston jäsenenä.
Skrivare
Terttu Välikangas
Ursprungs
Naisten Ääni -lehti nro 16-17 s. 313 vuonna 1928
Detta verk är licensierat under en Creative Commons Erkännande-IckeKommersiell-DelaLika 4.0 Internationell Licens.